Aktiemarkedets store skiftedag

Aktiemarkedet kan de kommende år blive tømt for værdier. Det sker, når efterkrigsgenerationerne går på pension og med sig trækker et spor af kapital, der i stedet for aktier vil blive brugt på forbrug. Dette potentielle skift bør du forberede dig på - ifølge nogle eksperter kan det føre til 20 års finansiel tørke.

INVESTERING

Det siges, at demografi er skæbne. Hvis du er ung, er der derfor en grund til at være ekstra forbistret over udviklingen de kommende år, hvor de store efterkrigsgenerationer vil påvirke din finansielle fremtid som investor. Den ældre generation har således en sidste salut til arbejdsmarkedet inden den forestående pensionering. Her vil den trække så store formuer ud af aktiemarkederne, at handelspladserne kan ligge underdrejet i op til flere årtier, hvilket kan sende dine aktier på katastrofekurs.

»En alvorlig trend er aldringen af babyboomgenerationen. I takt med at de når pensionsalderen, er det sandsynligt, at de vil skifte fra at købe aktier til at sælge dem for at finansiere deres alderdom«, lyder fremtidsprofetien fra den amerikanske centralbank The Federal Reserve ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

 

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display