Aktiemarkedet nær toppen

Efter de markante kursstigninger i 2009 er der kun begrænset potentiale opad, viser teknisk analyse.

INVESTERING

Siden marts 2009 er C20-indekset steget 70 procent.

Markedet har befundet sig i en stærk opadgående trend, men nu er der højst endnu en procent eller to tilbage i kursraketten, spår John Yde, teknisk analysechef i Alm. Brand Markets.

“I løbet af efteråret og vinteren er de positive kræfter i markedet aftaget. Stigningerne er fladet ud. Endnu mangler jeg den endelige bekræftelse på, at markedet vender til en negativ bevægelse, men potentiale opad er umiddelbart meget begrænset,” siger han.

Risikerer fald på 15 procent

Baseret på den tekniske analyse anser han det for mere sandsynligt, at markedet vil foretage en bevægelse ned mod det såkaldte 200 dages glidende gennemsnit omkring 312, hvor C20-indekset lige nu ligger i 362,5. Altså et fald på knap 15 procent.

Denne bevægelse vil ske i løbet af 2010, og når først markedet giver slip og begynder at falde, kan det gå hurtigt, vurderer John Yde.

Går mod forventningerne

En af årsagerne til hans pessimisme er den aktuelle markedsstemning.

Da C20-indekset nåede bunden i marts sidste år, viste stemningsbarometeret, at investorerne var ekstremt negative – og når alle er negative, at der faktisk større sandsynlighed for en stigning.

Har alle investorer nemlig negative forventninger, kan selv små, positive nyheder udløse stor optimisme og kursstigninger.

I øjeblikket viser stemningsbarometeret, at næsten ingen investorer er negative.

(John Ydes analyse bygger udelukkende på teknisk analyse og derfor kan afvige fra Alm. Brand Markets samlede holdning.)

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display