Åben kapitalfond til halv pris

En kapitalfond hvor alle må være med. Det er tanken bag Deltaq, der har en uændret egenkapital siden børs­ introduktionen i 2007. Alligevel er aktiens værdi halveret.

INVESTERING

Tænker du også på TDC, ISS og andre milliardopkøb, når du hører ordet kapitalfond? Så kan du godt skrue skalaen et hug ned. Her finder du Deltaq. En fond der vil skabe en forrentning på minimum 15 procent årligt over hele dens cyklus på cirka 1012 år. Her efter knap fem års levetid er egenkapitalen imidlertid mere eller mindre uændret.

»Vi har haft en meget udfordrende start, men når det er sagt, er det også normalt, at den måde, vi investerer på, ikke giver voldsomt store afkast de første år. Og jeg tror fortsat på, at vi kan nå et slutresultat, som svarer til minimum 15 procents årlig forrentning for hele perioden,« siger direktør Jesper Lacoppidan.

Deltaq investerer i mindre danske industrivirksomheder,og købsniveauet for porteføljens fire virksomheder spænder fra 40 til 70 millioner kroner. Efterfølgende vil fonden typisk indsætte ny ledelse, stille kapital til rådighed til investering i eksempelvis nye produktionsfaciliteter og eventuelt foretage strategiske opkøb af konkurrenter ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display