5 sportsgrene dit barn bør dyrke

De fleste forældre er enige om, at deres børn skal dyrke sport. Her er sportsgrenene med de bedste indtjeningsmuligheder om 20 år.

  Foto: Colourbox  

INVESTERING

Vil dit barn gerne vil gå til petanque, orienteringsløb eller billard, må du som ansvarlig forælder sætte foden ned og forklare, at indtjeningsmulighederne for selv de mest succesfulde orienteringsløbere er meget begrænsede.

Børn bør naturligvis dyrke sportsgrene, hvor succes er uløseligt forbundet med ekstremt høje lønninger og sponsorater, der både kan sikre barnets fremtid og forældrenes alderdom.

Sportsøkonom Kenneth Holm Cortsen har udvalgt de fem sportsgrene, han tror, har de største indtjeningsmuligheder om 20 år.

"Fælles for sportsgrenene er, at de har en stor global eksponering og superstar-atleter, ligesom de er pakket ind i en fin balance mellem sport og underholdning,” siger Kenneth Holm Cortsen.

Han har set bort fra amerikaniserede sportsgrene som basketball, baseball og amerikansk fodbold, der godt nok har stort indtjeningspotentiale grundet den forbrugsstærke amerikanske sportskultur, men som vi danskere af en eller anden grund bare aldrig bliver rigtig gode til.

Tilbage står følgende fem sportsgrene:

5 – boksning

Boksning er ikke for de pylrede forældre, men chancen for at løfte arven fra Mikkel Kessler er der.

"Boksning er kendetegnet ved store events i USA og kampe, som boostes af pay per view,” siger Kenneth Holm Cortsen, der nævner årets rekordkamp mellem Floyd Mayweather og Manny Pacquiao, der med et slag gjorde de to boksere til årets to bedst betalte sportsstjerner.

4 - Formel 1

Selvom Kevin Magnussen kørte en sæson for Mclaren sidste år, har danskere aldrig rigtig haft succes i Formel 1. Hvis man kommer igennem nåleøjet er lønningerne ellers meget høje. Den bedst betalte Formel 1-kører, Lewis Hamilton, kan eksempelvis hæve 39 millioner dollar i løn fra Mercedes hvert år – det er vel at mærke før sponsor- og præmiepenge.

"Formel 1 har udviklet sig fra at være et europæisk fænomen til nu i høj grad at have indtaget vækstmarkederne i Asien, hvor motorsportsevents bakker godt op om investorernes interesse i destinationsbranding,” siger Kenneth Holm Cortsen.

Han forklarer, at Formel 1 er blevet et sportsevent med bred rækkevidde - også på det lukrative nordamerikanske marked.

3 – Tennis

Tennis er en lukrativ sportsgren, bare se på Roger Federer, der indtager femtepladsen på Forbes liste over bedst betalte sportsstjerner.

I Danmark har Caroline Wozniacki vist, at vejen til den absolutte tenniselite ligger åben – også for danskere.

"Tennis er en stor global idrætsgren, der har formået at iscenesætte en god brandingeffekt via de fire Grand Slam turneringer, som er fordelt på tre forskellige verdensdele og støttet af en lang række turneringer over hele verden,” siger Kenneth Holm Cortsen.

2 – Golf

Golf er en sportsgren med mange aktive spillere og fans globalt. Netop den store geografiske spredning har ifølge sportsøkonomen gjort sporten populær blandt medier og sponsorer.

”Antag, at flere kinesere falder for golfsporten; det vil medføre stor vækst,” spår Kenneth Holm Cortsen.

1 - Fodbold

Nummer et på listen er næppe nogen overraskelse. De evige konkurrenter Messi og Ronaldo ligger henholdsvis tre og fire på Forbes liste over verdens mest vellønnede sportsfolk. Her kan Bendtner og Agger desværre ikke helt være med. Fodbold bliver en stadigt større økonomisk forretning i takt med den øgede popularitet i både USA og Asien.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display