5 solide Euroaktier

Kvalitet koster. Også på aktiemarkedet, hvor du betaler en høj pris for de store, solide selskaber. Penge & Privatøkonomi har fundet fem europæiske kvalitetsaktier hos nogle af landets bedste forvaltere. Sammenlagt løber markedsværdien af de fem op i 1.760 milliarder kroner - næsten 400 milliarder kroner mere end værdien af samtlige danske aktier. Køb trygt de fem aktier til din langsigtede portefølje, for eksempel din pension.

INVESTERING

1. KONE

Kurs: 473 kr.
Markedsværdi: 121 mia. kr.
P/E: 26,5
Årlig omsætningsvækst de seneste fem år: 9,0 %

Den finske industri- og servicevirksomhed, Kone, er en global markedsleder inden for produktion, salg og servicering af elevatorer og rullende trapper. Virksomheden er i porteføljen hos BLS Invest, der nyder godt af, at Kone henter størstedelen af sin indtægt på de serviceydelser, der knytter sig til elevatorerne. Derfor kan du betragte Kone som en servicevirksomhed med en stabil og støt stigende omsætning og indtægt.

Investorernes forkærlighed for stabil indtjening kombineret med en gennemsnitlig vækst på 9 procent årligt de seneste fem år betyder, at Kone er en relativt dyr aktie. P/E-værdien er på 26,6 for 2012. Den høje pris kan forklares ud fra selskabets velvoksne kassebeholdning på 767 millioner euro, hvilket svarer til cirka 5 procent af markedsværdien. Og da investeringsbehovet er lavt, er der tale om en ren cashcow. Kone er heller ikke nærig med udbyttet, der i år løber op på 1,75 euro svarende til et direkte afkast på 2,8 procent ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

 

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display