5 aktier med vinger

En afgrundsdyb skepsis blandt investorer tvang kurserne på aktier i flyselskaber i bund under finanskrisen. Men i dag har en række flyselskaber trimmet forretningen og står godt rustet til at møde fremtidens udfordringer. Penge & Privatøkonomi sætter fokus på branchen og analyserer fem luftfartsaktier.

INVESTERING

Kan du affinde dig med heftige kursudsving og en stor risiko, har du mulighed for et ekstraordinært højt afkast i den ellers så forkætrede flybranche. Og verdensøkonomien behøver ikke engang buldre derudaf, for at flyaktierne tordner i vejret. Under den galopperende finanskrise faldt flyaktier tungt. Fra de første skygger af finanskrisen meldte sig tilbage i 2007 og til aktiemarkedet bundede i 2009, forvandlede en 100 kroner stor investering i flyaktier sig til sølle 12 kroner. Men siden har aktierne taget revanche – uden nogen særlig økonomisk vækst. I 2013 steg indekset over aktierne i verdens største flyselskaber med imponerende 52 procent, mens globale aktier i almindelighed steg med 21 procent ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler