3 begivenheder du skal holde øje med

Den kommende måned har tre begivenheder på dagsordenen, der kan sende investeringsmarkederne både op og ned. Se her, hvad du skal holde øje med.

INVESTERING

Aktieinvestorer skal være ekstra opmærksomme i den kommende tid. Mens verdens aktiemarkeder i år har klaret sig godt og vist tocifrede vækstrater, er usikkerhed og risici fortsat en stor del af markederne. Danske Invests chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen peger på tre begivenheder i USA i den kommende måneds tid, der vil kunne sende investeringsmarkederne på slingrekurs.

  1. Amerikansk pengepolitik i fokus

Der er udsigt til, at den amerikanske centralbank, Fed, vil afslutte sine opkøb af obligationer. Det er første tegn på, at vi nærmer os mere normale pengepolitiske tilstande. Men ifølge chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen er pengepolitikken usikkerhedsfaktor for investorerne.

”Det er ingen overraskelse, at Fed stopper sine opkøb, men det bliver spændende at se, om de ændrer deres kommunikation omkring fremtidige renteforhøjelser,” siger Bo Bejstrup Christensen og henviser til usikkerhed omkring hvornår centralbanken har tænkt sig at hæve renten.

  1. Midtvejsvalget i USA nærmer sig

Valget til Senatet og Repræsentanternes Hus skal afholdes i starten af november. De seneste måneder har der været stille på den politiske front, men valgresultatet kan komme til at påvirke investeringsmarkederne.

”Det er vores vurdering, at republikanerne vil fastholde flertallet i Repræsentanternes Hus, men det store spørgsmål er, om de vil vinde flertallet i Senatet. Sker det, kan det meget vel skabe usikkerhed på de finansielle markeder, fordi republikanerne så får mulighed for i højere grad at blokere for præsidentens politik,” fortæller Bo Bejstrup Christensen.

  1. Høje forventninger til regnskabssæsonen

Der var stærke regnskaber fra selskaberne i de seneste regnskaber. Der var stigende omsætning og til manges overraskelse også yderligere stigninger i profitmarginerne, som allerede var historisk høje. Det har givet meget høje forventninger til de kommende regnskaber og dermed også større risiko for skuffelser.

”Givet de stærke regnskaber ved sidste regnskabssæson er der høje forventninger til den kommende sæson. Vi forventer, at virksomhederne indfrier forventningerne, men der er selvfølgelig også mere plads til at blive skuffet på grund af de høje forventninger,” siger Bo Bejstrup Christensen.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display