Professionelle investorer satser massivt på alternative investeringer - ny guide viser dig, hvordan du også får del i solide afkast fra investering i vindenergi

Hvor finder du afkast, der er uafhængigt af det øvrige finansmarked? Som privat investor kan du med en investering i vindenergi få del i stabile afkast fra alternative investeringer og sprede risikoen på andet end det turbulente aktiemarked og obligationer med nulrente. En ny guide viser dig, hvor nemt det kan være.

Annonce

INVESTERING

Få en guide til succes med vindmølleinvesteringer her

Alternative investeringer vinder mere og mere indpas i porteføljerne hos pensionskasser og andre institutionelle investorer. Det større fokus er drevet af flere faktorer, men det meget lave renteniveau er uden tvivl en af de drivende kræfter.

En opgørelse fra Bank of England viser, at renterne aldrig har været lavere, hvis man tager de historiske briller på og kigger helt tilbage til år 0. I 2015 faldt obligationsrenterne til så lave niveauer, at det forventede afkast efter inflation blev negativt.

Det er nødvendigt at kigge sig om efter alternativer til obligationer, hvis man ønsker at opretholde samme afkast i sin portefølje. Mange af de store investorer er allerede godt i gang med allokeringen, og det er i høj grad mængden af alternative investeringer, de har fokus på.

Få en guide til succes med vindmølleinvesteringer her

Alternative investeringer kan ofte dæmpe en porteføljes samlede risiko. Når aktiemarkedet går markant ned, som vi f.eks. så under it-boblen, finanskrisen og lignende derouter, er det hensigtsmæssigt at have nogle aktiver i porteføljen, som er upåvirkede af det traditionelle finansmarked.

Investeringer i bl.a. vedvarende energi har derfor fået markant mere fokus fra de store spillere på markedet de seneste år.

Rekordår for vindenergi
2016 blev et rekordår for vindenergi.  I løbet af året blev der ifølge det finansielle nyhedsbureau Bloomberg tilsluttet vindenergiprojekter med en samlet kapacitet på 56,5 GW, og det tal har aldrig været højere for ét enkelt år.

Investering i vindmølleprojekter er en attraktiv investeringsform, fordi det er driften fra møllerne, man tjener penge på. Det stabile cashflow ændrer sig ikke, selvom finansmarkedet går ned, og derfor er det en oplagt investeringsform for dig, der ønsker at sprede risikoen i porteføljen på andet end aktier og obligationer.

Tag del i fordelagtige stordriftsfordele
”En investering i vindmøller er kompleks, men formår man at vælge et vindmølleprojekt, der bygger på realistiske budgetter og med optimale forudsætninger for en stærk drift, er det muligt at opnå høje afkast,” siger Oliver Peters, investeringsdirektør i Obton, som er en investeringspartner, der gør det muligt for mindre og mellemstore investorer at få del i det attraktive afkast fra vindmølleprojekter.

Danmark er et foregangsland for installation af vindenergi, og derfor sværger mange investorer til danske vindmølleprojekter. Det kan dog være en idé at kigge uden for landets grænser.

Politisk opbakning øger sikkerheden
I Tyskland betyder en stor politisk velvillighed til grønne investeringer f.eks., at det er muligt at lave faste strømafregningspriser for en 20-årig periode, hvilket giver en større sikkerhed i projekternes budgetter.

Derudover er det vigtigt at kigge på, om projektet bygger på valide vindprognoser, og om der er indgået en serviceaftale, som sikrer dig, hvis noget på møllen går i stykker.

”Med en vindmølleinvestering hos Obton tager vi os af indkøb, administration og drift af møllen. Det giver mindre og mellemstore investorer adgang til de stordriftsfordele, pensionskasserne og andre institutionelle investorer, har glæde af,” siger Oliver Peters.

 Obtons erfarne vindmølle-team har på baggrund af mange års erfaring i branchen udarbejdet guiden ”Succes med investering i vindmøller”, som gør dig klogere på:

  • At opnå høje afkast fra investering i vindmøller, hvis indtjening er uafhængig af det generelle finansmarked
  • At sikre den rette beliggenhed for vindmøllen
  • Validering af vindprognoser og serviceaftale
  • Forskellige landes regler og støtteordninger
  • Hjemtagelse af lån med favorable vilkår

Guiden er let læst og kan hentes her.
Om Obton
Obton er et dansk investeringshus med speciale i at skabe højt og stabilt afkast gennem grønne investeringer i solcelleparker og vindmøller. 

Siden 2006 har Obton skabt positive resultater for mere end 1.800 investorer ved at lokalisere og udvælge investeringsprojekter med stabile cash flows, der er uafhængige af aktie- og obligationsmarkedet. I alt har investeringshuset 5 mia. kr. under forvaltning, og de er landets største udbyder af investeringer i solenergi.

 Tags

Anbefalede artikler