10 bankaktier for gamblere

Aktiekurserne på en række af landets mindre pengeinstitutter er hamret helt i bund, hvilket grundlæggende afspejler markedets mistillid til bankaktierne. Risikoen er uomtvisteligt høj, men der ligger også nogle godbidder blandt de 10 lavest prissatte banker målt på K/I.

INVESTERING

Finanskrisen og en stribe konkurser blandt danske banker har placeret investorernes interesse for bankaktier under frysepunktet. Den nedkølede interesse har især ramt en gruppe småbanker, hvis aktiekurser er blevet bombet i bund på aktiemarkedet.

Og lad det være sagt med det samme. Bankaktier er en ganske risikabel affære i en periode med fastfrosne pengemarkeder, udsigt til en europæisk recession og en gældskrise hængende som et andet damoklessværd over de europæiske økonomier. Flere risici og udfordringer lurer for bankerne. For det første kan en bank som bekendt gå konkurs, hvis banken ikke er tilstrækkeligt velpolstret til at overleve Finanstilsynets krav til solvensen. Kombinationen af store låneengagementer inden for landbruget og ejendomssektoren set i forhold til en beskeden overdækning på solvensen er livstruende for en bank ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display