Vores nærighed gør os arbejdsløse

Aldrig før er der sparet så meget op hos private

GENERELT

Danskerne putter hellere pengene i sparegrisen, end de bruger dem i butikkerne. I løbet af de sidste fire års krise har en almindelig dansk husstand fordoblet deres opsparing, på trods af regerings ihærdige forsøg på at få gang i forbruget.

Hvert år har sætter en familie typisk 34.000 kroner ind på bankbogen. Alt i alt ligger der nu hele 86,5 milliarder kroner og slumrer som privat opsparing. Det viser en opgørelse fra Danske Bank, skriver Berlingske.

“Det er absolut en trussel. Danskerne har en udtalt krisebevidsthed, mange frygter arbejdsløshed og faldende boligpriser, og det får os til at spare op,” siger lektor i statskundskab Johannes Andersen fra Aalborg Universitet til avisen.

Det private forbrug er ellers vigtigt for at holde gang i landets økonomi og skabe job og vækst.

“Det er klart folk tænker sig om, det skal de også. Derfor er der kun en vej udenom. Det er, at regeringen ændrer sin økonomiske politik, så vi kan få gang i noget vækst og optimismen tilbage,” siger socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen forsvarer regerings politik og fremhæver, at de blandt andet har sat skatten ned og udbetalt SP-pengene for netop at få gang i forbruget.

Anbefalede artikler

Cxense Display