Vi rydder flittigt op i forsikringerne

Danskerne er blandt de europæere, der oftest skifter forsikringsselskab.

GENERELT

Er du ejer af en bil med tilhørende forsikring, så er der stor chance for, at du i løbet af 2011 ændrede din forsikring. Det samme gælder for indboforsikringer.

Det er analyseinstituttet GfK, der har lavet undersøgelsen, og den viser, at 14 procent af danskere med en bilforsikring skiftede til et andet selskab i løbet af 2011. Det er tredjeflest blandt de 15 undersøgte lande kun overgået af Storbritannien og Irland. Derudover skiftede tre procent af bilforsikringstagerne produkt inden for samme udbyder.

Samme mønster tegner sig for indboforsikringer. Her skiftede otte procent selskabet ud, mens to procent skiftede hos samme udbyder. Også her placerer Danmark sig blandt de øverste.

Forklaringen er ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension, at vi herhjemme har let ved at skifte selskab. Aftaler kan opsiges med måneds varsel dog typisk mod et mindre gebyr. Derudover gør forsikringsguiden.dk det nemt at sammeligne priser og dækning. En sidste afgørende faktor er, at forsikringsselskaber må ringe til forbrugere og tilbyde dem et forsikringstjek.

Her kan du se, hvor mange procent af bilforsikringstagerne i de 15 lande der i 2011 skiftede til et andet forsikringsselskab.

 

For indboforsikringer ser tallene således ud:

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display