Vi har Europas 7. dyreste hoteller

Selvom priserne på hotelovernatninger er faldet, så indtager vi en syvende plads som det dyreste overnatningssted i Europa.

GENERELT

Vores hoteller er stadig rigtig dyre, når man sammenligner med andre Europæiske lande, selvom prisen på overnatninger er faldet med syv procent.

Det viser hotelbookingportalen Hotels.com’s seneste opgørelser over hotelpriser i andet kvartal i 2010.

Chefkonsulent i VisitDenmark vurderer, at vi faktisk er lavt placeret på listen, når man ser på vores generelle prisniveau.

“Det generelle prisniveau i Danmark er højt, hvis man måler på alle varer. Den sidste måling jeg så fra EU’s statistikkontor viste, at Danmark var det dyreste land med generelle priser i EU i 2009. At man ligger på en syvende plads er jo så i virkeligheden relativt lavt, og de gennemsnitlige hotelpriser er også faldet med syv procent,” siger chefkonsulent i VisitDenmark Thomas Thessen.

Når vi placerer os som et af de dyreste lande, skyldes det vores lønningsniveau, men også vores momsniveau, der ligger på 25 procent. Men antallet af hoteller er steget, og det betyder en øget konkurrence, der kommer turisterne til gode.

“Det er billigere for turister at komme til Danmark, og vi tiltrækker flere, og man kan se antallet af hotelovernatninger er steget ganske meget i år i forhold til sidste år,” fortæller Thomas Thessen.

Den negative konsekvens er, at hotelbranchen får det sværere.

“Overskuddet og indtjeningen på hotellerne bliver lavere, og det gør, at investeringslysten bliver mindre. Man kan godt frygte, hvordan investeringslysten bliver de næste år frem, når indtjening er så lav, som den er nu,” siger han.

Sidste år kostede det gennemsnitligt 908 kroner at overnatte på hotel i Danmark og et fald på syv procent betyder, at prisen i år er nede på 848 kroner, hvis man sammenligner med samme periode sidste år.

Vores naboland Norge har så dyre hoteller, at de ligger nummer to på listen over Europas dyreste hoteller. På førstepladsen finder man Schweiz, og Rusland kommer med sine priser på hotelovernatninger ind på en tredjeplads.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display