Vi glemmer de unoterede muligheder

STORT TEMA OM PENSION: Du kan placere en væsentlig del af din pensionsopsparing i unoterede aktier, men kun få kender til det, og færre benytter sig af det, selv om det giver nogle unikke investeringsmuligheder.

GENERELT

Vil du investere i din arbejdsgivers virksomhed, dit barns nystartede firma, et lovende iværksætterfirma eller bygge et sommerhus til udlejning med ubeskattede midler, så bør du se nærmere på muligheden for at investere en del af din pensionsopsparing i unoterede aktier. Der er mange regler, som skal overholdes for at bruge muligheden, men til gengæld kan den give en bredere vifte af aktiver at placere sin pensionsopsparing i. Eksempelvis kan du lede på handelspladsen for unoterede aktier, Dansk OTC, men du kan også investere i virksomheder, du har en tilknytning til.

»En af mulighederne er, at man kan købe sig ind i sin arbejdsgivers virksomhed med ubeskattede midler. Der er også nogle, som vælger at investere i arbejdsgiverens virksomhed, når de forlader den for på den måde at bevare en tilknytning til virksomheden,« fortæller Anders Bosteen, der er partner i rådgivningsvirksomheden Uvildige.dk ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display