Varmeregningen bliver 1900 kroner dyrere

På halvanden måned har ministerium udregnet, hvad energiforliget i marts koster en enkelt type familie.

GENERELT

Danmarks investering i grøn energi er ikke gratis. Nu har Klima- og Energiministeriet regnet ud, hvad energiforliget kommer til at koste en familie i et almindeligt parcelhus med oliefyr.

Den skal betale 1900 kroner mere om året på grund af de afgifter, som stiger for at skaffe penge til mere grøn energi, ikke mindst vindmøller.

Alle andre end husejere med oliefyr får endnu ikke at vide, hvad de skal betale for det energiforlig, som regeringspartierne indgik i marts med resten af Folketinget minus Liberal Alliance.

I snit skal alle husstande – små lejligheder som store huse – betale 1300 kroner mere om året i 2020. Det tal forelå, da aftalen blev indgået den 22. marts.

Liberal Alliance beskyldte Venstre for løftebrud ved at gå med i forliget, fordi Venstre havde lovet, at det ikke skulle være dyrere at være dansker.

Det har taget Klima- og Energiministeriet halvanden måned at regne prisstigningen på 1900 kroner ud for familien i et almindeligt parcelhus med oliefyr.

Hvis familien derimod dropper nyt køkken og bad til fordel for isolering på loftet og tykkere ruder, kan ekstraregningen komme ned på 600 kroner om året.

Tager familien springet og køber varmepumpe, når oliefyret skal skiftes, kan den helt undgå en større varmeregning og lige frem spare omkring 6000 kroner om året i 2020.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard® er glad for beregningen og forklarer, at det tager lang tid at udregne besparelser, som en husstand kan få ved at investere i isolering og noget andet end oliefyr.

- Generelt er det en kanon forretning for dem, der investerer i effektive energiformer og besparelser. Dem, der ikke foretager sig noget, kommer til at betale, uanset om de bor i en lille lejlighed i København eller et stort hus landet, siger han.

Hos Enhedslisten, forligspartner og støtteparti for regeringen, vil energiordfører Per Clausen bede ministeren om flere beregninger for forskellige kategorier af familier.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display