Vær vågen når du betaler med betalingskort

Så snart pegefingeren rammer godkend-knappen på terminalen, hæfter du for købet. Så enkel er læren af en nylig afgørelse fra Pengeinstitutankenævnet.

GENERELT

 

Her skulle man afgøre, hvor ansvaret ligger, hvis man som kunde godkender et andet beløb end det aftalte. Og ansvaret er dit. Det måtte en dansk rejsende bittert erfare, efter at han på en ferie i USA kom hjem med et langt større indkøb end planlagt.

I en butik godkendte manden i et uopmærksomt øjeblik en Visa/Dankort-transaktion på et beløb, der lå flere hundrede dollar over det først aftalte.

Manden gør øjeblikkeligt opmærksom på fejlen, men ekspedienten nægter at trække salget tilbage og fremviser kvitteringen med påskriften: “All sales are final. No refunds”.

Manden forsøgte at stoppe transaktionen hos sin bank, Sparekassen Sjælland, men de havde lukket.

Han kontakter derefter PBS, som blot kan oplyse, at transaktionen allerede er gennemført.

Pengeinstitutankenævnet afgør, at siden manden selv godkendte transaktionen, er det ene og alene en sag mellem kunde og sælger.

Troels Holmberg, der er økonom i Forbrugerrådet, råder derfor kunderne til at være ekstra opmærksomme og tjekke beløbet. Hvis uheldet er ude, må man tilkalde det lokale politi, da man så er blevet snydt.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display