Urealistisk prisloft på vand

Prisloft skal stoppe vandprisernes himmelflugt, men det er ikke muligt at gøre det billigere, siger vandselskaberne.

GENERELT

Siden år 2000 er prisen på drikkevand steget med 44 procent. Samtidig er det blevet 78 procent dyrere at komme af med spildevandet, skriver Jyllands-Posten.

Det har fået et flertal i Folketinget til at beslutte at indføre et loft over vandpriserne. Det er sat til at træde i kraft i næste måned, men Dansk Vand- og Spildevandsforening dødsdømmer prisloftet.

“Forbrugerne skal ikke forvente prisfald. Vi gør det så billigt, vi kan, men så længe vi bliver bedt om at tage os af flere og flere opgaver, kan vi ikke sænke priserne,” siger Carl-Emil Larsen, formand for Dansk Vand- og Spildevandsforening til JyllandsPosten.

Faktisk er priserne allerede så lave, som de kan være, og den nye regel, vil få den omvendte effekt, fordi der vil blive en masse administrative omkostninger, mener Ole Wiil, der er formand for Foreningen af Vandværker i Danmark.

Det var en undersøgelse udført af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2003 der konkluderede, at landets vandværker og renseanlæg ville kunne skære en milliard kroner fra omkostningerne.

Tags

Cxense Display