Unge raser over Løkkes SU-nedskæring

Statsministeren vil fjerne al økonomisk støtte til unge hjemmeboende under 20 år i uddannelse. Hovedløst, lyder det fra gymnasieeleverne.

GENERELT

“Det er fuldstændig hovedløst og dybt uansvarligt”.

Sådan lyder den prompte reaktion fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, DGS, efter det er kommet frem, at hjemmeboende studerende under 20 år, intet får fra staten i SU, hvis det står til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det er de såkaldte ‘cafépenge’ som ryger.

Det fremgik af statsministerens åbningstale, og formanden for DGS, Frederik Gjørup Nielsen, forudser, at flere unge bliver nødt til at droppe deres uddannelse.

“Det vil ramme de unge, som i forvejen har det økonomisk svært, hvor forældrene ikke kan støtte dem i deres uddannelse,” siger han.

Dermed vil forslaget gå stik imod regeringens ønske om at få 95 procent af de unge igennem en ungdomsuddannelse.

Årsagen til flere frafald er ifølge DGS de mange udgifter forbundet med en ungdomsuddannelse. Formanden nævner Lommeregner, computer og studieture, som et par af eksemplerne.

I dag kan unge i uddannelse under 20 år får op til 2.677 kroner fra staten før skat. Derfor sætter gymnasieelverne nu deres lid til regeringens støtteparti.

“Vi regner med, at Dansk Folkeparti vil beskytte de økonomisk svage unge, sådan at regeringen ikke kan få stemt det her igennem,” fortæller Frederik Gjørup Nielsen.

Der er i dag demonstrationer under mottoet “Unge tager ansvar” klokken 16 i København, Århus, Odense, Aalborg og Sønderborg. I første omgang var demonstrationen for flere praktikpladser, men nu altså også mod nedskæringer i støtte til hjemmeboende studerende.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display