Ulykkesforsikring

Forsikringsselskaberne vil typisk forlange at se helbredsoplysninger på dig. Hvis du fortier oplysninger om sygdomme eller behandlinger, kan du risikere, at du ikke kan få dækning i tilfælde af en skade.

GENERELT

‘Side 1: Ulykkesforsikring’

Ved nytegning af ulykkesforsikring er det ofte ikke ret meget, der skal til, før forsikringsselskaberne tager forbehold. Det kan være en gammel skavank, som du ikke længere mærker noget til, som pludselig betyder, at forsikringsselskabet enten ikke vil forsikre dig eller kun vil forsikre dig med forbehold.

 

Derfor skal du også være opmærksom på dine eventuelle senere tilkomne skavanker, hvis du pludselig flytter selskab. Du kan risikere, at du ikke kan blive forsikret med samme dækning i det nye selskab.

 

To slags ulykkesforsikringer

 

En ulykkesforsikring dækker, hvis du kommer ud for en ulykke. Der findes to slags ulykkesforsikringer, som er forskellige i kraft af deres dækning:

 

Den smalle – og traditionelle – udgave af ulykkesforsikringen dækker, hvis du, som det hedder i forsikringssprog, bliver tilfældigt ramt af en pludselig udefrakommende hændelse, som medfører beskadigelse af legemet. Oversat betyder det, at du ikke får dækning for enhver ulykke, du måtte komme ud for.

 

Den dækker, hvis du fx får en tagsten i hovedet eller bliver kørt ned. Den dækker typisk også forvridninger og forstrækninger af arme og ben. Og her behøver der ikke være nogen udefrakommende hændelse, som påvirker vriddene. Det vil sige, du er dækket, hvis du fx falder over dine egne ben på håndboldbanen.

 

Men hvis du besvimer eller får et ildebefindende og slår dig i faldet, så dækker den ikke. Derfor er det meget vigtigt at kigge på forsikringens dækning.

 

Den bredere udgave af ulykkesforsikringen giver erstatning efter en skade, der opstår efter en pludselig hændelse. Det betyder, at det ikke behøver at være en udefrakommende hændelse. I den type forsikring kan du blandt andet få dækket vrid i ryg og nakke og en skade efter et ildebefindende. Den brede ulykkesdækning kan du få hos blandt andre Alka, Codan, If, Trekroner og Tryg.

 

Tandskader kan være omfattet, men nogle forsikringsselskaber kræver udvidet dækning for at medtage tandskader. Det kan være en vigtig faktor i forhold til fx børn, der oftere end voksne er udsat for fald.

 

Dækning

 

En ulykkesforsikring kan være personlig eller kan gælde hele familien. Du kan vælge mellem at tegne en fritidsulykkesforsikring eller en heltidsulykkesforsikring. Som ordet antyder, dækker den ene kun ulykker, der indtræffer i fritiden. Det kan være en relevant forsikring, hvis du i forvejen er dækket af en forsikring på arbejdspladsen.

 

Normalt kan du kun tegne en fritidsulykke, hvis du har arbejde. Derfor kan du som fx selvstændig, hjemmegående eller studerende kun tegne en heltidsulykkesforsikring.

 

Har du to ulykkesforsikringer fx din egen og en via arbejdet, så kan der udbetales erstatning fra begge.

 

Mange børn er ikke ulykkesforsikret. Mange forældre tror, at skolen har en forsikring, der dækker børnene. Det er imidlertid ikke tilfældet ret mange steder. Skolerne behøver ikke at tegne forsikring til børnene, så hvis uheldet er ude, er det forældrenes egen ulykkesforsikring, der skal dække.

‘Side 2: Ulykkesforsikring’

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display