Ugifte går glip af forsikring

Hvis du bor sammen med din partner, men ikke er registret, går du glip af forsikringspræmie på 50.000 kr., hvis din samlever skulle dø.

GENERELT

De bor under samme tag, deler seng og hverdagens glæder, men de er ikke gift, og derfor går de glip af penge, hvis partneren skulle dø.

Ifølge en ny opgørelse fra ATP og Danmarks Statistik vil fire ud af fem samlevende i Danmark gå glip af 50.000 kr., hvis deres samlever en dag skulle gå hen og dø fra dem.

De knap 500.000 mennesker har ikke fortalt ATP, at de bor sammen. Derfor vil de mange danskere ikke få glæde af forsikringen, der gælder gifte såvel som ugifte.

“Vi har kun én interesse når det gælder denne ordning. At alle, der har ret til det, får deres penge. Forsikringen er socialt målrettet, så den sikrer alle – gifte som ugifte par i tilfælde af dødsfald. Det eneste, det kræver, er, at vi ved, at de bor sammen,” siger Annemarie Lauritsen, kundechef i ATP, i en pressemeddelelse.

Mens gifte automatisk registreres, skal ugifte oplyse, at de bor sammen. Det kan man gøre på ATP’s hjemmeside, hvor man også kan slette oplysningen igen, hvis man ikke længere bor sammen. Derudover er eneste krav, at man har betalt til ATP i minimum to år.

Forsikringen gælder også for den efterladtes børn, som er under 21 år.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display