Udsalget kommer allerede inden jul

Pressede butikker sætter udsalgsskiltene op allerede i december, så julegaverne kan blive billige år.

GENERELT

Dårlig privatøkonomi og frygt for euro-krise hæmmer danskernes købelyst. Derfor ser julehandlen ud til at blive sløj i år.

Men det kan blive redningen for din tegnebog – for midt i julegaveræset får shoppe-krisen nemlig flere forretninger til allerede at hive udsalgsskiltet frem i december måned.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge en undersøgelse fra Retail Institute Scandinavia er flere end 40 procent af danskerne villige til at vente med at købe det til januar, hvor varerne typisk er sat på udsalg. Men det er butikkerne ikke klar til at vente på.

Derfor vil flere sætte priserne ned sammenlignet med sidste år.

“Når butikkerne sætter udsalgsskiltene op før jul, er det et signal om, at nogle har brug for penge her og nu. Det er træls for de andre i branchen. Hvis de kunne vente til efter jul, ville alle tjene mere på julesalget,” siger Mette Skovgaard Frich, seniorkonsulent i Retail Institute Scandinavia, til Jyllands-Posten.

Butikkernes strategi kommer til at koste dem på indtægtssiden. Derfor kommer der muligvis også fyringer i butikkerne.

Sidste år forsvandt hele 25.000 arbejdspladser i detailhandlen, og ifølge en undersøgelse fra Dansk Erhverv venter mere end hver fjerde butik at skære i medarbejderstaben næste år.

Kilde: Jyllands-Posten

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display