Turister fylder lommerne med ferie-kontanter

Et stigende antal danskere dropper kreditkortet og veksler til kontanter, inden de tager på ferie. Tre ud af fire tager kontanter med.

GENERELT

Når turen går sydpå, droppes kreditkortet, og tegnedrengen fyldes i stedet med kolde kontanter.

Et stigende antal danskere foretrækker at have kontanter på lommen, når de rejser på ferie. Siden 2008 er antallet af danskere, der foretrækker at veksle til kontanter steget med 22 procent. Og alene i år vil tre ud af fire danskere veksle, inden de tager på ferie. Det viser FOREX Banks Valutaindeks.

Det er en klar tendens, at kontanter foretrækkes fremfor kreditkort som Visa og MasterCard. Det mærker Star Tour, der årligt sender 225.000 danskere på charterferie.

“Danskerne er blevet mere eventyrlystne og vil på ture væk fra turistområderne. Der kan man ikke altid betale med kreditkort, så det er naturligt, at mange veksler til kontanter. Og så har vi også finanskrisen i Grækenland, der betyder, at man mange steder ikke kan betale med kreditkort,” siger Stig Elling, der er salgsdirektør i Star Tour.

Den store stigning i antallet, der veksler til kontanter, overrasker familieøkonom.

“Det er overraskende, at man ser så stor en stigning, for kortene bliver mere og mere udbredt. Det er mere sikkert at have lidt kontanter og så to kreditkort med, og så selvfølgelig overveje, hvor man veksler, inden man tager afsted,” siger Lone Kjærgaard, der er chefanalytiker og familieøkonom i Arbejdernes Landsbank.

Hun understreger, at man risikerer at få en kedelig ferie, hvis pengene stjæles. Hun mener, at kreditkort er det mest sikre betalingsmiddel, men at det er klogt at veksle lidt inden ferie.

“Man bør supplere sit kreditkort med et ekstra for eksempel et MasterCard eller et Visa kort, men også tage lidt af den lokale valuta med i kontanter,” siger Lone Kjærgaard.

Stig Elling råder rejsende til aldrig at have alle sine kontanter på sig, men i stedet sikre dem på hotellet.

“Man bør leje en safebox, som ofte kan findes på hotelværelset eller i hotellets reception,” siger han og fortæller, at han oplever at otte ud af ti rejsende vælger at veksle til kontanter.

Lone Kjærgaard opfordrer danskere, der helst vil have kontanter med på ferien til at veksle hjemmefra, da det er billigere og mere sikkert.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display