Træk guld i automaten

Hvorfor hæve kontanter, når du kan hæve guld? Guldpriserne er de seneste fire år næsten fordoblet. Læs mere om de nye 'Gold to Go' automater.

GENERELT

Næste gang du hæver i en automat, behøver du ikke begrænse dig til kontanter. En tysk virksomhed har nemlig opstillet maskiner, der i stedet for sedler spytter guld ud, og den nærmeste forgyldte maskine på Danmark står i Hamborg.

Automaterne med det meget rammende navn ‘Gold to go’ fungerer i princippet som almindelige hæveautomater.


På en touch screen kan du vælge mellem en række forskellige typer og mængder guld, hvor den mindste mængde er 1 gram, og den største er på 250 gram.

Du kan enten betale med kontanter eller med kreditkort, hvorefter din vare kommer ud som en anden cola-dåse – dog pakket ind i en lille gaveæske med et tilhørende garantibevis.

 

 

Virksomheden bag Gold to go er tyske Ex Oriente Lux AG, som siden 2007 har solgt værdifulde metaller over nettet. Den første automat blev sat op i 2010, fordi virksomheden bag så en forretning i at øge gulds tilgængelighed for den almindelige forbruger, som har kunnet se guldprisen stige fra 841 dollar pr. ounce i finanskrisens begyndelsesår i 2008 til 1.538 dollar pr. ounce i dag.

 

Derudover bestræber virksomheden sig på, at priserne er så aktuelle som mulige. Det medfører, at priserne bliver opdateret en gang pr. minut. Indtil nu er 31 guldautomater tilgængelige rundt omkring i verden. De fleste står i Tyskland med over 20 forskellige placeringer, mens de også findes i Portugal, England, Italien og De Forenede Arabiske Emirater.

Den senest tilkomne er i amerikanske Atlantic City, hvor virksomheden bag håber, at den vil blive brugt lige så flittigt som den i Las Vegas. Her bliver der omsat for godt 40.000 dollar om måneden.

Stigende guldpriser

Guldpriserne er de seneste fire år næsten fordoblet pr. troy ounce målt i dollar.

 

 

26. juni 2012

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display