To storbanker giver snart kunderne gebyrklø

Er du kunde i Danske Bank eller Nykredit, kan du snart se frem til højere priser og gebyrer. Begge banker skal nemlig skrabe penge ind.

GENERELT

Meget tyder på, at det snart bliver dyrere at være kunde i de to storbanker Danske Bank og Nykredit.

Nykredits koncerndirektør, Peter Engberg, har fremlagt nye planer for bankens fremtidige strategi for realkreditlån.

Det bliver et nyt todelt system, som kommer til at gøre det dyrere at låne penge, fordi det ikke længere er muligt at afdrage på hele realkreditlånet.

Det skriver dagbladet Børsen.

Den nye strategi betyder muligvis et farvel til de afdragsfrie lån, siger direktøren.

“Kunder vil måske umiddelbart sige, at det bliver en smule dyrere, fordi de skal til at betale lidt afdrag. Men vores formål er at indrette systemet sådan, at vi gør det sikrest på den lange bane, sådan at man kan opretholde en 80 procent belåning og anvende realkreditsystemet med de to lånetyper,” siger Peter Engberg til dagbladet Børsen.

Danmarks største bank, Danske Bank, fik i går ny direktør. Her lugter der også af prisstigninger til kunderne.

“Vi skal gøre det, der er nødvendigt, for at opretholde indtjeningen i banken,” siger direktør Eivind Kolding til Politiken.

“Der er ingen tvivl om, at pengeinstitutterne, heriblandt Danske Bank, tjener meget lidt i øjeblikket. Det er ikke holdbart. Man må gøre, hvad man kan for at øge indtjeningen. Noget af det bliver på indtægtssiden, noget bliver ved at reducere omkostningerne. Det skal selvfølgelig altid være sådan, at kunderne finder det attraktivt at være i Danske Bank,” siger den nyansatte direktør.

Kilde: Børsen og Politiken

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display