Tjen på hurtige aktiehandler

Med den rette strategi kan du sagtens høste nogle gode kortsigtede gevinster på aktiemarkedet.

GENERELT

Nogle gange er det vigtigt at sidde på hænderne og vente på, at de fundamentalt sunde aktier stiger efter et fald. Hvis aktierne er gode nok, skal afkastet nok komme efter nogle år. Men det er desværre ikke alle aktier, der forbliver sunde altid, og selv gode aktier kan ligge fladt i årevis.

Derfor har mere kortsigtede investeringer også en berettigelse, og mange aktieinvestorer har følgelig afsat en del af porteføljen til mere kortsigtede investeringer. Her gælder det om at have mål og mening. For det kan sagtens lade sig gøre at høste nogle gode kortsigtede gevinster henover et år, hvor aktiemarkedet generelt ligger helt fladt.

Lav en strategi

Det er godt at have en strategi, og den skal være simpel. Den skal følges uden tøven, og et bud på en kortsigtet strategi kunne være: “Jeg bruger cirka 10 procent af min portefølje til kortsigtede investeringer. Jeg er tilfreds med 10 procent i afkast på en måned. Jeg sælger desuden, hvis tabet når 5 procent.” Du kan selv justere på grænserne, men har du først formuleret en strategi, så lad den virke i et år, hvorefter du kan evaluere den i forhold til resultaterne. Du kan også beslutte, at du alene vil investere i C20-aktier, eller at du går efter aktier, der notorisk svinger meget som for eksempel Vestas.

Og så i gang

Når du har formuleret din strategi, er du klar til at investere. I den situation kan du tage udgangspunkt i et gammelt børsudtryk, der lyder: “Sælg på rygter, og køb på fakta.” Det betyder, at aktier i visse perioder, for eksempel op til vigtige meddelelser, stiger på markedets forventninger – rygter – om gode resultater, opjustering og udsigt til fortsat vækst.

Lad os tage et par friske eksempler. I november sidste år var der rygter op til A.P. Møller-Mærsks kvartalsmeddelelse. På et par uger steg kursen cirka 10 procent. Meddelelsen kom og indfriede forventningerne, hvorefter aktien faldt tilbage til samme niveau som før rygterne. Her skulle du have solgt lige inden og scoret på rygtestrømmen.

Læg en strategi, hold fast i en aftalt periode, evaluér, og prøv igen.

Smykkefirmaet Pandora er et andet eksempel. Aktien red på en bølge af kursstigninger affødt af den succesfulde børsintroduktion. Men så kom årsregnskabet og konkret viden på bordet. Det betød, at aktien faldt fra 360 til et niveau omkring 230. Nyt kvartalsregnskab i maj sendte aktien ned i 175. Det var overnormale forventninger, der pressede aktien op, og som den kolde investor kunne have scoret på ved at sælge i tide. Modsat kunne den måske være værd at købe nu, hvor der er mere fakta på bordet.

Vil du investere kortsigtet, så lig på lur efter mulige scenarier som ovennævnte. Hvis dit mål er at score 10 procent på en uge, og du gør det, så vær ikke ked af, at du kunne have tjent 20 procent på at vente endnu en uge. Læg en strategi, hold fast i en aftalt periode, evaluér, og prøv igen. God fornøjelse – det er sjovt.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display