Tag større risiko

STORT TEMA OM RISIKO: Uden risiko intet afkast. De to begreber hører uløseligt sammen, og derfor bør du se dig selv i spejlet og spørge: Tager jeg nok risiko? Din egen risikovilje er nemlig påvirket af nogle helt basale menneskelige egenskaber, der kan spænde ben for et større afkast på det nuværende aktiemarked.

GENERELT

En abeflok på flere hundrede dyr gaber og kradser sig selv på kroppen. De er tydeligvis nervøse. Grunden til deres adfærd er, at en voksen abehan fra en anden flok netop er blevet placeret i et mindre bur op ad tremmerne til den store floks lukkede indhegning. I græsset ud fra den nytilkomne han er der tegnet store cirkler, så forskerne kan se, hvor tæt flokkens dyr tør bevæge sig på nyheden.

»Risiko er i naturens verden et spørgsmål om at sætte livet og dine reproduktive muligheder på spil. Det store spørgsmål i den sammenhæng er, hvordan du reagerer på nyheder,« siger Jill Byrnit, der er adjunkt og vicestudieleder på Institut for Psykologi på Syddansk Universitet. Hun var en af forskerne, der i form af sin uddannelse som primatolog overvågede eksperimentet under sin forskning for universitetet UCLA i USA ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display