Syge- og sundhedsforsikringer

Syge- og sundhedsforsikringer er blandt de nyere tilbud på forsikringsmarkedet. Mange steder er de forhandlet ind som en del af arbejdspladsens overenskomst, og du har derfor ikke behov for at tegne en som privatperson.

GENERELT

Syge- og sundhedsforsikringer dækker normalt alle udgifter ved behandling på et privathospital. Fordelen er, at du undgår unødig ventetid i det offentlige system – og måske også unødig ængstelse på grund af hurtig behandling. Og du kan komme hurtigere tilbage på arbejde.

Hvis du er med i en ordning via din arbejdsplads, skal du sandsynligvis ikke aflevere helbredsoplysninger. Men hvis du tegner forsikringen som privatperson, vil du blive afkrævet helbredsoplysninger.

Forsikringssummen aftales med forsikringsselskabet, og den kan bruges to gange i forsikringsperioden.

Dækning

En syge- og sundhedsforsikring dækker laboratorie- og røntgenundersøgelser, ambulant behandling, hospitalsophold og medicin, operation, scanning, pacemaker, proteser og hjælpemidler, tandbehandling, genoptræning, fysioterapeut, kiropraktor, psykolog og anden krisehjælp, alkoholafvænning, sygeplejerske i hjemmet og transport mellem hjem og behandlingssted.

Forsikringen dækker ikke sygdomme og symptomer, der er opstået før tegning af forsikringen. Sygdom og ulykker som følge af farlig sport, kosmetiske operationer, alternativ behandling, behandling af barnløshed, følger af graviditet og fødsel, briller eller kontaktlinser.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display