Spring ud i et karriereskift

STORT TEMA: Mød tre personer, som har taget springet og gennemfør et stort karriereskift - og bliv klogere på, hvordan du selv gør dem kunsten efter.

GENERELT

Fra brandmand til konsulent eller fra finansiel analytiker til sælger. Tiden, hvor det var normen, at arbejdslivet bød på den samme bane hele karrieren igennem, er forbi, og i dag er mere eller mindre radikale karriereskift langt fra et særsyn på det danske arbejdsmarked.
 Men det er ikke altid nemt at sidde med ønsket om en ny karrierebane, hvis du har en del år på bagen i arbejdslivet. Det kræver mod, ofte en midlertidig økonomisk nedgang og en nedstigning til lavere trin på karrierestigen at gå efter et skifte ifølge Nima Astanehdost, som er direktør i Randstad Vikar og Rekruttering. Men resultatet kan være en langt større arbejdsglæde.

»Det er jo en rejse at kæmpe sig et nyt sted hen. Når det sker, så smager det ofte bedre,« siger han. Et arbejdsmarked under konstant forandring lægger også op til karriereskift. Nogle brancher og sektorer skrumper ind, og andre vokser, viser tal fra Danmarks Statistik ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display