Spar stort på små banker

Vistoft Sparekasse er Danmarks suværænt billigste pengeinstitut, når der skal lånes penge med pant i boligen.

GENERELT

Småt er godt, når det kommer til lave renter. Det viser Penge & Privatøkonomis omfattende bankguide. Analysen af det danske bankmarked inden for de gængse typer af ud- og indlån viser, at det ofte er mikropengeinstitutterne, der topper listerne. I år er det Vistoft Sparekasse på Djursland med bare fire ansatte, der kræver den laveste rente på den meget udbredte og populære boligkassekredit.

Det generelle billede er ellers i store træk, at storbankerne placerer sig ganske pænt i tabellerne – hverken i toppen eller bunden – men tilstrækkeligt godt til at være konkurrencedygtige for de bankkunder, der ikke er bange for at forhandle. Blandt de mere ufordelagtige pengeinstitutter finder vi ofte de mindre regionale og lidt større lokale pengeinstitutter. “Hvilket pengeinstitut, der er billigst, veksler hele tiden,” siger bankekspert Bjarne Jensen fra Bjarne Jensen Consult ApS.

“Der er al mulig grund til at se sig for. Den tid, hvor man havde alle sine bankforretninger i samme pengeinstitut er forbi, det er helt normalt at shoppe rundt, især når det gælder om at få de bedst mulige renter af sin kontante opsparing,” siger han.

Bjarne Jensen peger desuden på kvaliteten i rådgivningen som en vigtig parameter for valg af bank. “Det kan godt være, at de helt små pengeinstitutter er billigst, men de større pengeinstitutter er bedre til at håndtere de nye regler og administrative opgaver, som pålægges af EU og de danske myndigheder. Dertil kommer, at danskernes krav til rådgivning er stigende, i takt med at verden bliver mere og mere kompleks.” Bjarne Jensens generelle råd er at kigge sig godt for og søge den kombination mellem pris og kvalitet, der passer til ens privatøkonomi og rådgivningsbehov.

Tag intet for givet – pres din bankrådgiver
Følg linket i bunden og se pengeinstitutternes minimums- og maksimumssatser. Det er en vigtig liste at have i baghånden, når der skal forhandles om renter og gebyrer, fordi du kan se, hvor langt bankrådgiveren i realiteten kan gå, og regn trygt med, at alt er til forhandling.

Alle pengeinstitutter ved, at det er langt mere attraktivt at holde på en god kunde, end det er at skaffe en ny og mindst lige så god kunde. Det skal du udnytte til at få flest mulige fordele. Ikke bare renten er til forhandling, men også løbende gebyrer og diverse ekspeditionsgebyrer ved lånomlægninger med mere.

Hvis din bankrådgiver ikke er til at presse, og du ikke er tilfreds, så er der mange andre at vælge imellem. Følg linket og se, hvilket pengeinstitut der passer bedst til dig:
Bankguide 2008 – oversigtstabel med 55 banker

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display