Spar mange tusinde på din bådforsikring

Hvert år betaler tusindvis af danskere afgift til staten for deres lovpligtige bådforsikring. Men du kan slippe for afgiften, hvis du bruger et norsk forsikringsselskab.

GENERELT

‘Side 1: Spar mange tusinde på din bådforsikring’

Der er mange glæder ved at eje en båd – men også mange omkostninger. En af de største poster er den afgift, der årligt skal betales til staten.

Det er en lovpligtig forsikringsafgift, som alle danske forsikringsselskaber skal opkræve og betale til den danske stat.

Afgiften lyder på 1 procent af bådens forsikringsværdi. For en båd i den tungere økonomiske vægtklasse løber den faste årlige afgift altså nemt op i 10.000-15.000 kroner. Men selv om den umiddelbart er lovpligtig, er det ikke alle, der betaler den – og du kan også slippe, hvis du er bådejer.

Ligesom der har været penge at spare på at købe sin båd i udlandet som følge af momsreglerne, er der opstået et ganske stort hul på forsikringsafgiften
til staten. Vælger du et norsk forsikringsselskab, har du helt lovligt mulighed for at slippe for afgiften.

Så er det nemlig det norske forsikringsselskab, der har pligt til at opkræve afgiften og betale den til staten. Det gør det bare ikke.

Din besparelse: Frem for at betale op til 2 procent af bådens forsikringsværdi i årlig forsikringspræmie og afgift, slipper du i stedet med 1 procent eller endnu mindre – da de norske forsikringer oven i købet typisk er billigere end de danske. Altså en besparelse på mere end 10.000 kroner hvert eneste år på en båd til en værdi af godt 1 million kroner.

‘Side 2: Spar mange tusinde på din bådforsikring’

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display