Spar mange tusinde på din a-kasse

Bliver du ledig, får du det samme beløb i dagpenge, uanset hvilken a-kasse du er medlem af. Alligevel kan der over et arbejdsliv være tusindvis af kroner at spare ved at vælge a-kassen med det billigste kontingent.

GENERELT

‘Side 1: Spar mange tusinde på din a-kasse’

En arbejdsløshedsforsikring er ikke meget anderledes end alle andre typer af forsikringer. De fleste tegner én, men de færreste håber at skulle gøre brug af den. Men uanset om du får brug for din a-kasse eller ej, er der selvfølgelig ingen grund til at betale mere for et medlemsskab end højst nødvendigt. Med et billigere kontingent bliver der flere penge tilovers til investering, pension eller blot fornøjelser i hverdagen.

 

Så er du én af de mere end 2 millioner danskere, der har forsikret sig mod lediggang i en arbejdsløshedskasse, eller skal du vælge a-kasse for første gang, ligger der måske en økonomisk gevinst og venter på dig. En gennemgang af landets a-kasser viser nemlig, at du som lønmodtager kan spare op til 25 procent på dit årlige kontingent alt afhængigt af, hvilken a-kasse du er medlem af.

 

Og med en mulig besparelse på over 19 procent er de selvstændigt erhvervsdrivende også inviteret med til festen.

 

28.000 kroner på 40 år

 

Alle vore beregninger tager udgangspunkt i et fuldtidsmedlemsskab uden bidrag til efterløn.

 

Og beregningerne viser, at ved at vælge det billigste alternativ kan medlemmer i Danmarks dyreste a-kasse for lønmodtagere, Nærings- og Nydelsesmiddelarbejdernes Arbejdsløshedskasse, se frem til en bruttobesparelse på mere end 42.000 kroner i løbet af 40 år på arbejdsmarkedet. Da indbetaling til a-kasse er fradragsberettiget med en skatte-værdi på 33 procent, giver det en besparelse efter skat på lidt mere end 28.000 kroner.

 

Der er også gode penge at spare for mange af landets øvrige beskæftigelsesgrupper. På et arbejdsliv kan medlemmer i omkring hver anden a-kasse spare mindst 10.000 kroner efter skat, og jo dyrere ens nuværende a-kasse er, desto flere penge drejer det sig i sagens natur om.

 

Hvis du vælger løbende at investere besparelsen fornuftigt, kan det i sidste ende komme til at handle om en større sum end de beløb, der fremgår af vores tabeller her på siderne.

‘Side 2: Spar mange tusinde på din a-kasse’

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display