Sneen kan skade dit hus

Fjern sneen, før den smelter. Smeltevandet fra store mængder sne kan nemlig ikke trænge ned i den frosne jord, hvorfor der er fare for, at det trænger ind i fundament og kældre. Og regn ikke med hjælp fra dit forsikringsselskab.

GENERELT

Store mængder sne, der omgiver husfladerne, kan give frostsprængninger i murede mure. Det sker, hvis sneen først smelter, trænger ind i muren og derefter fryser igen. Træhuse er også ekstremt følsomme over for smeltevandet, da træet nemt optager vandet og kan få svære fugtskader.

Hvis smeltevandet løber ned i din kælder, kan skaderne være lige så slemme som ved store regnfald.

Sneen bør også fjernes fra gangstier og andre flisepartier, hvor smeltevandet ikke kan trænge igennem. Her skal du sørge for at riste og andre nedløbsmuligheder, er frie for is og snavs.

Det er også en god idé, at se efter, om fygesne har trængt ind på dit loft. For hvis den smelter, kan det give store skader på isoleringsmateriale og lignede, hvis vandet fører til et skimmelsvamp angreb.

Dækker forsikringen?

Hvis skaden sker, skal du ikke regne med hjælp fra dit forsikringsselskab.

Husforsikringer dækker nemlig aldrig skader fra fygesne, forklarer Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Kun Forsikringsselskabet Tryg, har valgt at dække skader som følge af snefygning på loftet, hvis loftet ikke er tilgængeligt for beboeren.

Smeltevand, der trænger ind i mure og kældre, kan kun opnå dækning fra forsikringsselskaberne, hvis der er tale om voldsomt tøbrud. Og her er kravet altså, at temperaturen skal stige fra minusgrader til 10 plusgrader inden for 12 timer.

Så hvis du ikke vil bruge opsparingen på håndværkere og nyt loft, så er det på med vanten og i gang med at skovle.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display