Smartphones åbne for angreb

I kølvandet på det stigende antal smartphones, stiger antallet af sikkerhedsangreb også. Alt for få tager truslen alvorligt.

GENERELT

Salget af smartphones, som HTC og iPhone, forventes at stige med 30 procent årligt de næste fem år. Samtidig er antallet af sikkerhedsangreb på de populære telefoner også blevet mere og mere hyppige.

Angrebene kan for eksempel være forsøg på at aflure og stjæle bankoplysninger, loginoplysninger på forskellige websites og personlige mails og telefonoplysninger.

Selvom problemet endnu ikke er voldsomt i Danmark, skal man ikke tage for let på it-sikkerheden. Sådan lyder advarslen fra DK-CERT, der er en organisation, der overvåger it-sikkerheden for danskerne.

“De mobile enheder giver mulighed for at lagre informationer som aldrig før. Derfor er det vigtigt, at man bruger de muligheder, der er for at sikre sin telefon. Det er med pin-kode eller med applikationer, der låser for informationer,” siger Shehzad Ahmad fra DK-CERT.

Antallet af vira og skadelige programmer til mobiltelefoner er tredoblet mellem 2006 og 2009. Vira og programmer, der aflurer computeren, har været kendt i mange år, og hvor mange har programmer mod vira og lignende til computeren, er det kun få, der har det samme til deres mobil.

“Vores telefoner er blevet mere som små computere, og skal ses sådan. De kan meget det samme som og skal derfor også beskyttes ligesådan,” siger Patrick Mylund Nielsen fra sikkerhedssoftwarevirksomheden Kaspersky Lap.

Den største risiko for, at miste informationer er dog stadig ved at tabe eller få stjålet sin telefon, men Shehzad Ahman anbefaler dog stadig, at man er opmærksom på, hvad man downloader og accepterer.

“Fænomenet er stadig helt nyt. Men der har været eksempler på sms’er der har indholdt skadelig kode. Man skal huske, at hvis det ikke er noget, du har bedt om at få, så skal du ikke klikke på den,” siger Shehzad Ahman.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display