Slut med timeshare-snyd

Der bliver hjælp at hente, når du i ferieeufori har sagt ja til lidt for meget feriehus.

GENERELT

EU vil stoppe timeshareaftaler og ubrugelige rejsekuponer. Nu kommer der både fortrydelsesret og mulighed for hjælp fra de danske myndigheder, hvis du har forkøbt dig på charterturen.

Talrige danskere er blevet lokket til at købe dyre andele af ferieboliger og andre lige lovligt lovende rejseprodukter, der skulle give masser af skøn tid under sydens sol.

Timesharefælderne er klappet på charterdestinationer. Her har velklædte mænd og kvinder lokket folk til påståede uforpligtende møder med fri bar og andet godt – bare de fik lov at fortælle lidt om et uimodståeligt tilbud om køb af brugsrettighed til en lækker bolig i et underskønt ferieparadis.

Men i virkeligheden er langt de fleste blevet narret til at investere i komplet ubrugelige svindelprodukter, der koster mindre formuer, og som er umulige at komme ud af.

Nu bliver der dog hjælp at hente. I regeringens netop offentliggjorte lovkatatalog for Folketingsåret 2010-2011 er der lagt op til, at man i november indfører en lov baseret på et EU-direktiv.

Den giver 14-dages fortrydelsesret for timesharelignende ferieprodukter. Samtidig bliver der nu mulighed for den danske forbrugerombudsmand til at bede sin kollega i landet med feriesnyderne om hjælp i alle konkrete sager, når man er blevet ført bag lyset af de smarte sælgere.

“Jeg glæder mig meget over det her direktiv fra EU. Det giver forbrugerne nogle nye rettigheder, så det bliver meget lettere at komme ud af de timeshareaftaler,” slår forbrugerombudsmand Henrik Øe fast.

Mange danskere har for åben skærm grædende fortalt, at de er blevet ruineret efter at have ladet sig rive lidt for meget med på ferien og skrevet under på en timeshare/ferieboligaftale. At de nu får en kattelem til at komme ud af den økonomiske skruetvinge igen, glæder forbrugerordføreren hos Socialdemokraterne.

“Jeg synes, det er fint, at der kommer sådan en slags fortrydelsespille for turister, der har ladet sig narre, når de er i udlandet og kommer hjem med noget, som ikke er det, de troede, det var. Det er rigtigt fornuftigt,” siger Benny Engelbrecht (S).

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display