Slut med det gule kort

Fra først august dækker dit gule sygesikringskort ikke længere i Europa. Få derfor styr på, hvad det betyder for din næste ferie og undgå dyre ekstraregninger.

GENERELT

Bjarke og Marianne er på sommerferie i den franske kystby Marseille med deres to børn. En aften er de ude at gå en tur, og på vej ned ad en trappe forvrider Bjarke sit knæ. Han kan hurtigt mærke, at den er gal. Familien får tilkaldt en ambulance, der transporterer dem til Hôpitaux de Marseille, der er områdets største offentlige sygehus. En ting står hurtigt klart – familiens sommerferie er ødelagt. Hvad de ikke ved er, at hvis familiens forsikringer er mangelfulde, så fortsætter mareridtet. I hvert fald hvis det opdigtede eksempel sker efter første august. Her ophører den offentlige rejsesygesikring nemlig med at dække alle udgifter. Franske hospitaler tager således 20 procent brugerbetaling for operationer, og en knæoperation som denne kan let koste 70.000 kroner. Her kan den uheldsramte familie se frem til en regning på 14.000 kroner. Dem dækker den offentlige rejsesyge­sikring ikke.

»Det er vigtigt, at du undersøger, hvordan det blå sygesikringskort dækker i det land, du skal rejse til. I nogle lande kan der være en egenbetaling, du ikke får dækket af det offentlige,« siger konsulent i interesseorganisationen Forsikring & Pension Nanna Dalsgaard Wilkens ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display