Skat klar til at snuppe børnepengene

Hvis ikke der betales for børnehave, vuggestue eller SFO, så er Skat klar til at hente pengene fra børnechecken.

GENERELT

Pasning og omsorg hos pædagogerne i landets børnehaver og vuggestuer er en dyr omgang. Nu er Skat klar til at barbere hele børnechecken, hvis ikke der betales for børnepasningen.

I overmorgen dumper børnechecken ned i postkassen, men det er ikke alle, som får fuld fornøjelse af børnepengene. Har man ikke betalt for at få poderne passet, så tager Skat nye metoder i brug.

Hidtil har skattefar haft mulighed for at snuppe op til 50 procent af børnepengene, hvis der skyldes, men nu kan hele børnechecken ryge til Skat.

“Vi går nu ind helt konsekvent og beholder børne- og ungeydelsen i de tilfælde, hvor en borger skylder penge for børnepasning. Disse penge er i sagens natur møntet til blandt andet pasning af børn, og derfor går vi ind og sørger for, at det også er sådan de bliver brugt,” siger chefkonsulent i Skatteministeriet Merete Norup.

Uanset set om betalingen falder, så kan danskerne få passet sine børn, og pengene skal falde, ellers er det ikke fair.

“Det er jo sådan, at du kan få passet dit barn, uanset om du betaler regningen eller ej. Derfor er det ikke rimeligt, at nogle ikke får betalt for pasningen. Det er ikke en holdbar situation hverken for os eller kommunerne, så derfor er loven blevet ændret,” siger Merete Norup.

Skat vurderer, at ca. 15-20.000 borgere vil se børnechecken blive barberet.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display