Skal vi gifte os, når vi får børn?

GENERELT

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Vi har været kærester i syv år og venter nu vores første barn, en datter. Vi bor i en lejelejlighed og har hidtil haft det fint med at leve papirløst, men nu overvejer vi at tage en tur på rådhuset. Vi er ikke til kirkebryllup, men har fået indtryk af, at der er juridiske fordele ved at være gift, når man har barn. Er det korrekt? S.A., Silkeborg

SVAR:
I årenes løb er der sket en ligestilling mellem gifte og samlevende i erkendelse af, at samfundsudviklingen medførte flere ugifte samlevende. Derfor er der i forhold til forældrerollen ikke nævneværdig forskel på, om forældrene er gift eller ej, når faderen har vedkendt sig at være barnet far. Det er altså de samme regler, der gælder ved afgørelse om barnets opholdssted, samværsret med videre.

Men der kan i forholdet mellem forældrene være en række forhold, som er forskellige, afhængigt af om man er gift eller ej. Et eksempel er muligheden for at sidde i uskiftet bo med fællesbørn. Når den ene ægtefælle dør, kan den efterlevende forælder bedre opretholde en uændret økonomisk situation, hvis der er indgået ægteskab.

Hilsen Erik Berg (Advokat (H), Bobestyrer. Berg Advokater)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display