Skal jeg spare mest muligt op med fradrag i topskatten?

GENERELT

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Jeg er netop fyldt 63 år og har talt med min arbejdsgiver om at trappe ned frem mod min folkepension om 2 år. Cirka halvdelen af min indkomst betaler jeg topskat af. Hvordan kan jeg dels spare mest muligt op med fradrag i topskatten og samtidig trappe ned mest optimalt?
K.J, Virum

SVAR:
Når du sparer mest muligt op i pensioner, så giver det dig fradrag op til og med topskatten ved brug af ratepension eller livrenter som opsparingsform. Det er dog kun, hvis disse pensioner bliver udbetalt, så du IKKE betaler topskat på pensionstidspunktet, at det er en stor fordel for dig. Så pas på med bare at indbetale til pension, fordi det giver et stort fradrag.

Det kan faktisk være bedre at afdrage eventuel gæld end at spare op i pensioner, hvis opsparingen i pensioner IKKE giver anledning til mindre indkomstskat. Når du trapper dit arbejde ned, skal du altså primært tænke i mindre indkomstskat, men når du har fået det maksimale ud af dette (når du har nået topskattegrænsen på pensionstidspunktet), kan du herefter tænke i at nedbringe din gæld eller spare op andre steder.

Hilsen Kim Valentin (Cand.Polit., Finanshuset i Fredensborg A/S)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display