Skal jeg flytte min pension for at få højere afkast?

GENERELT

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Skal jeg flytte min pension for at få højere afkast? Jeg vil forbedre mit afkast på mine pensionsmidler. Opsparingen er sat i stå - så jeg ikke længere indbetaler til opsparingen. Forrentningen i pensionsselskabet ligger på 4 procent fratrukket administrationsgebyr.

Jeg ønsker at flytte pensionsmidlerne fra pensionsselskabet til min sparekasse, idet afkastet her lå på cirka 8 procent i 2012 fratrukket handelsgebyrer. Opsparingen er på cirka 900.000 kroner. Hvad skal jeg være opmærksom på?
P.D.S., København

SVAR:
Først er det vigtigt at pointere, at afkast varierer fra år til år uanset risikoprofil, såfremt du ikke er placeret i en portefølje med en garanteret markedsrente. Derfor kan du heller ikke være sikker på, at du ved at flytte opnår et tilsvarende afkast, som sparekassen har hentet i 2012 eller et afkast, som er bedre end det afkast på 4 procent, som du har fået i pensionsselskabet.

Du skal endvidere være opmærksom på, at hvis du går efter et afkast på 8 procent om året efter handelsomkostninger, vil din risikoprofil sandsynligvis også være væsentligt højere end din nuværende. Og her må jeg gøre opmærksom på, at en højere risikoprofil ikke er garanti for et højere afkast.

Hilsen Per Strøm (Pensionschef i Handelsbanken og ekstern underviser i pension)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display