Selvvælgerjulegaver er årets firmahit

De ansatte får i år lov til selv at bestemme, om de vil have røremaskiner eller rødvin i julegave fra chefen, melder julegavefirmaer.

GENERELT

Håndklæder, lækre knive, rødvin eller gourmetsennep. Julen nærmer sig og dermed også den traditionelle firmajulegave.

I år tyder det på, at de ansatte i mange virksomheder selv får lov at vælge, hvad der skal være inde under gavepapiret. Det melder to af landets firmajulegaveudbydere.

Dermed kan du undgå termokanden og i stedet få tre flasker rødvin, hvis du hellere vil have det.

Steen Høgfeldt, der er indehaver af Firmajulegave.dk, forklarer, at der er en hel del automatik forbundet med firmajulegaven og ved at lade personalet vælge selv, så kan man bedre sikre sig, at alle får noget, de ønsker sig.

“Der vil altid være nogen, der er utilfredse med gaven, og på denne måde undgår firmaerne en masse brok over indholdet,” forklarer Steen Høgfeldt.

Tendensen med selvvælgergaver er også noget, man nikker genkendende til hos en af landets andre firmajulegaveudbydere.

“Rigtig mange spørger efter den mulighed, hvor personalet selv kan vælge og dermed få en mere personlig gave,” siger indehaver af Firmajulegaver.dk og Firmagavexperten.dk Henrik Lovifendal, der dog også oplever, at nogle mener, det er mindre personligt, at folk ved, hvad der er inde i pakken.

Endnu er det i starten af firmajulegaveræset for de to virksomheder, og derfor kan de ikke sige præcist, hvad firmaer og ansatte så ender med at foretrække blandt de mange gaveideer.

Der er dog andet at forholde sig til end blot gavernes indhold. Finanskrisen spiller ind.

Til trods for, at skattegrænsen for firmagaver er blevet hævet til 700 inklusiv moms, så er det kun få virksomheder, der giver så dyre gaver. Ifølge Steen Høgfeldt så ligger de fleste gaver på 200-300 kroner plus moms, og Henrik Lovifendal fortæller også, at det sidste år var meget få virksomheder, der nåede op og bruge den nye skattegrænse.

I øvrigt er der meget psykologi i spørgsmålet om firmajulegaver, forklarer Steen Høgfeldt. Det sender et dårligt signal at fyre 200 mennesker med den ene hånd og så give dyre gaver til de resterende medarbejdere med den anden.

De to firmajulegavevirksomheder har et par gode råd til dem, der står for indkøbet af julegaven til de ansatte.

Begynd tidligt på året at finde ud af, hvad de ansatte bruger eller har brug for, og tænk i at kombinere noget blivende med noget nydende. For eksempel en lysestage eller nogen glas med noget rødvin.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display