Sådan tackler du prisstigningerne

De voldsomme prisstigninger på fødevarer og energi har kostet en typisk familie mellem 10.000 og 15.000 kroner i ekstra-udgifter om året. Sammen med stigende renteudgifter kræver det større fokus på indkøbskurven. Se vores sparetips.

GENERELT

‘Side 1: Sådan tackler du prisstigningerne’

Stigende renteudgifter og prishop på fødevarer og energi giver dybe rynker i panden på flere og flere danskere, fremgår det af en såkaldt “bekymringsundersøgelse” fra Nordea. Hele 51 procent af de adspurgte er således bekymrede over de stigende energipriser, mens 46 procent finder prisstigningerne på madvarer foruroligende.

 

For en familie på 4 personer i et parcelhus, der opvarmes med fyringsolie, summer ekstraudgiften sig hurtigt op på 1.000 kroner om måneden. Og har familien belånt boligen med et afdragsfrit F1-lån, kan de stigende renteudgifter hurtigt barbere de næste 1.000 kroner af månedsbudgettet.

 

Det er derfor helt naturligt, at der ryger lidt færre varer ned i indkøbsvognen end tidligere, hvilket da også bekræftes af tal fra Danmarks Statistik. I den situation er det derfor naturligt at give familiens indkøbs- og forbrugsvaner et grundlæggende eftersyn.

 

Spar penge uden at nedsætte forbruget
Forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen, har samlet en række spareråd, hvorfra vi har valgt at plukke de mest interessante. I nogle tilfælde er det muligt at spare penge uden at gå alt for meget på kompromis med mageligheden, mens andre besparelser direkte er fremmende for sundheden.

 

SERVICE:
Teleydelser: Tjek dine abonnementer og aftaler. Undersøg priser på www.it-borger.dk. Det er langt fra givet, at du har valgt det billigste mobilabonnement eller den mest attraktive internetudbyder. Undersøg hvad du får for pengene og om du kan få den samme vare billigere et andet sted.

 

Forsikringer: Får du nok for pengene? Sammenlign priser på www.forsikringsluppen.dk

 

Se flere sparetips på de næste sider

‘Side 2: Sådan tackler du prisstigningerne’

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display