Sådan minimerer du bankgebyrerne

Hvis du gør brug af de løsninger, som din netbank tilbyder, kan du nemt minimere mængden af gebyrer. For vores modelfamilie var forskellen på den billigste og dyreste blandt landets 20 største banker blot et par hundrede kroner om året.

GENERELT

Gebyrgribbe – den titel er bankerne efterhånden vant til at få smidt i nakken. Og bankerne tager sig også godt betalt for en lang række ydelser. Men ved hjælp af et par nemme tommelfingerregler, kan du minimere mængden af gebyrer ganske betragteligt. Det er nemlig nemt at finde de ydelser, der får gebyrerne til at hobe sig op på den gebyroversigt, som du får fra banken en gang om året. Og vejen til at minimeregebyrerne kan koges ned til tre gode vaner:

1. Udnyt alle mulighederne i din netbank, og klar så meget som muligt selv. Her kan du selv handle værdipapirer og klare alle overførsler.

2. Drop papiret, og brug E-boks. Hver gang banken sender kontoudtog, koster det penge. Overvej at melde det helt fra, hvis du alligevel kan se det seneste års bevægelser via netbanken. Du kan også tilmelde dig E-boks og modtage kontoudtogene elektronisk.

3. Styr selv din budget konto. Du kan selv til- og framelde betalinger via netbanken og selv sørge for, at regningerne bliver betalt til tiden.

Derudover bør du i hverdagen huske på, at det koster et gebyr, hver gang du får udbetalt et par hundrede kroner i en automat, der tilhører en anden bank end din egen. Indløsning af checks koster også gebyr på mindst 10 kroner.

Hvis du selv klarer det meste, er der heller ikke voldsom stor forskel på gebyrerne fra bank til bank. Vi har skruet en fiktiv modelfamilie på fire personer sammen, der har de konti, pensioner og lån, som en gennemsnitsfamilie har, og set på, hvad det ville koste dem at have et engagement i landets 20 største banker. Og resultatet er klart. Så længe familien klarer tingene selv, så varierer prisen blot med 200-300 kroner om året.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display