Sådan kommer du af sted på ferie – billigere

Hvis du planlægger en flyrejse, kan det betale sig at sammenligne flypriserne fra forskellige lufthavne, også de tyske. Generelt er flyafgangene fra de danske lufthavne er blevet billigere.

GENERELT

Hvis du skal ud og rejse, er det ikke lige meget hvem du booker hos og hvor du flyver fra.

I lang tid har det været billigere at flyve fra Hamborg i Nordtyskland, hvilket især jyderne har nydt godt af, men nu ser det ud til, at Danmark kan være med i klubben igen.

Flyafgangene fra de danske lufthavne er blevet billigere.

Afrejser fra Aalborg er faldet med hele 40 procent i løbet af det sidste halve år og afrejser fra Billund er faldet med 30 procent.

Også Københavns Lufthavn er blevet billigere med et prisfald på 25 procent.

Til sidst kommer Århus lufthavn, der har haft et prisfald på 20 procent i løbet af de sidste seks måneder.

Tallene fremgår af Travelmarkets månedlige prisindeks, og omhandler alle afrejser for uge 12.

De billige afrejser fra Jyllands store lufthavne betyder, at prisfordelene ved at rejse fra Hamburg er godt og vel forsvundet ved de europæiske afgange, da Hamburg tilsvarende har oplevet en prisstigning på 13 procent.

Hamborg kan dog stadig være med på de interkontinentale flyafgange, hvor den nordtyske lufthavn stadig er 9 procent billigere end Københavns lufthavn og 15 procent billigere end Billund.

Pakkerejser

Vil du have hotellet med i indkøbsvognen, så er der ikke desto mindre penge at spare hos de tyske rejseselskaber.

Og det betyder ikke nødvendigvis, at du skal rejse fra Tyskland.

På rejsesøgemaskinen www.rejserfratyskland.dk, kan du søge blandt de tyske rejseselskaber, og i mange tilfælde komme på en charterferie, der er identisk med den, du kunne have købt igennem et dansk rejseselskab – helt ned til hotelværelse og flyafgang.

Og her er det altså også muligt med afrejse fra Billund.

Forskellen ved at booke fra de tyske rejseselskaber ligger derved i et par få tyske gloser – og så en stor procentmæssig besparelse.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display