Sådan gør du med uafholdt optjent ferie

Hver tredje dansker misser at bruge deres optjente ferie, inden ferieåret slutter, men der er mulighed for overførsel til næste ferieår.

GENERELT

Ferieåret lakker mod enden, og meget snart er det den 1. maj. Det betyder, at det ikke længere er muligt at afholde optjent ferie for dette ferieår.

Faktisk gælder det hver anden dansker, svarende til 2 millioner, der har ferie til gode, som skal afvikles inden 1. maj.

I gennemsnit står der otte dage tilbage i ferieregnskabet hos den enkelte, men hver tredje når ikke at bruge deres optjente ferie, inden ferieåret slutter. Det viser ny undersøgelse for DFDS Seaways blandt 1.484 danskere.

Men inden du tænker ‘åhh nej’ og får sved på panden over din ubrugelige uafholdte ferie, så er der råd at hente.

For i henhold til ferieloven har man forskellige rettigheder for ferie, som man ikke kan nå at bruge.

“Hvis man har noget ferie, som man ikke har fået afholdt, inden ferieåret udløber med udgangen af april måned, så er der mulighed for enten at få lavet en skriftlig aftale med sin arbejdsgiver om at få overført ikke-afholdt ferie til det næste ferieår, eller at nogle af ens feriepenge kan blive udbetalt,” siger Benjamin Vindum, konsulent ved fagforeningen Djøf.

Benjamin Vindum understreger dog, at det kun er optjent ferie udover de 20 feriedage, der er mulighed for at få udbetalt eller overført til næste ferieår. Altså den femte og sjette ferieuge.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display