Sådan forsikrer du dit kæreste eje

Nej, vi tænker ikke på ægtefælle og børn, men derimod værdifulde smykker, ure, kunst, samleobjekter, designermøbler, vinsamlinger og lignende - for ikke at glemme kontanter. For selv om du har en indboforsikring, er de ekstraordinære ting ikke altid dækket fuldt ud. Penge & Privatøkonomi tjekker vilkårene.

GENERELT

Blind tillid til din indboforsikring er en bommert, du ikke har lyst til at begå, hvis uheldet skulle være ude. De danske forsikringsselskaber har været dygtige til at beskytte deres bundlinje gennem betingelser, som ofte betyder, at din erstatning maksimalt kan nå forudbestemte luftlag, mens tyveknægten smiler hele vejen til hæleren. Det viser en analyse af de største forsikringsselskabers indboforsikringer, som Penge & Privatøkonomi har gennemført. Forsikringsselskabernes risikoloft gør sig især gældende i forhold til dine mest kostbare ejendele. Dem der bliver betegnet som særlige værdigenstande: eksempelvis smykker, kostbare ure samt mønt- og frimærkesamlinger.

»Erstatningslofterne er sådan set rimelige nok. Vi kan ikke forvente, at forsikringsselskaberne påtager sig uendelige mængder af risiko uden tilsvarende præmiestigninger. Som ejer af luksusgoder gælder det derfor altid om at matche sine personlige risici med det forsikringsselskab, der er villigt til at dække dem bedst muligt til en fornuftig pris,« konstaterer jurist mads mølgaard braüner fra Forbrugerrådet ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display