Sådan forhandler du med banken

Indtjeningen i bankerne er presset, så de giver ikke ved dørene. Men her er 8 gode råd til at opnå de bedst mulige renter og satser i din bank.

GENERELT

Du får intet gratis i øjeblikket, hvor indtjeningen i de danske pengeinstitutter er presset.

1. Kend markedet. Brug denne bankguide, og suppler med dagfriske oplysninger fra www.mybanker.dk.

2. Kend din styrke. Har du ejer- eller andelsbolig, et godt og sikkert job, en god pensionsopsparing, eventuelt i banken, hvor du investerer selv, samt styr på dit budget og sjældent har overtræk, er du en førsteklasses kunde.

3. Vær konstruktiv. Bliv ikke uvenner med bankrådgiveren, og pres ham ikke så langt ud, at han senere tager hævn ved at sætte renten op og kræve høje gebyrer. I skal begge synes, det er en fair deal.

4. Forhandl med en beslutningstager. Sørg for, at den, du taler med, har magt til at acceptere dine krav. Det duer ikke, hvis bankrådgiveren skal rende til sin chef hele tiden.

5. Det hele er i spil. Det kan godt være, at du ikke kan presse renten helt i bund, men du kan måske slippe for nogle gebyrer. Vær åben overfor rådgiverens salg af nye bankydelser, og brug et ja til at opnå andre fordele.

6. Banken tjener også penge på at formidle forsikringer og realkreditlån, ligesom den ofte samarbejder med ejendomsmæglere. Spørg efter disse aftaler, og brug dem til at opnå rabatter.

7. Tøv ikke med at skiftebank, men spil rent ud, så den gamle bank får mulighed for at genoverveje kundeforholdet.

8. Modtager betaler. Hvis du skifter pengeinstitut, skal du forsøge af aftale skriftligt med den nye bank, at den betaler alle de omkostninger, som den gamle bank opkræver.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display