Sådan får du ekstra øl og mad på ferien

Et stort pristjek afslører, at der er masser af penge at spare, hvis turen går det billigste sted hen.

GENERELT

Du kan halvere dine udgifter under sommerferien, hvis du vælger det rigtige feriemål. For der er gigantiske forskelle på, hvad det koster at slukke tørsten og mætte maven rundt om i verden.

Det viser en opgørelse, som det britiske postvæsen har lavet med priser på forskellige fornødenheder på 14 rejsemål.

Og det er værd at kigge listen grundigt efter, før du køber rejsen. For hvad der er billigt i ét land, kan koste kassen i andet, og derfor skal du overveje, om du går efter billig øl eller billig solcreme, før du tager af sted.

I Italien koster en kop kaffe på en bar eksempelvis blot, hvad der svarer til 7,50 danske kroner i gennemsnit, mens en øl løber op i 21 kroner.

Nok er Dubai et spændende og smart sted. Men en øl her koster til gengæld en 40 kroner på en bar. I det hele taget er Dubai et dyrt sted at holde ferie. Faktisk er det eneste billige, man kan købe her, kildevand på flaske og cigaretter. En flaske vand koster til gengæld under 5 kroner mens 20 smøger af internationalt mærke kan erhvervs for 11 danske kroner.

Står den på middag med levende lys, er der virkelig forskel på priserne i de 14 lande, som det britiske postvæsen har taget pristemperaturen på.

I Portugal koster en tre-retters menu for to personer inklusive en flaske husvin i omegen af 190 kroner på en lokal restaurant, mens den tilsvarende omgang løber op i 575 kroner, hvis turen går til Miami i USA.

Ifølge undersøgelsen er Spanien faktisk det billigste ferieland, mens USA tager prisen som den dyreste fornøjelse. Og gælder det øl på den lokale bar, ja så vinder Egypten sørme. Her skal du af med godt otte kroner for en flaske af det kolde bryg.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at Danmark er ét af verdens absolut dyreste lande at holde ferie i; både når det kommer til køb af solcreme og kolde bajer.

Se hele undersøgelsen med alle priser fra alle 14 lande her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display