Sådan deler vi vores penge

STORT TEMA: DINE, MINE OG VORES PENGE. Mød tre familier med hver deres måde at tackle fællesøkonomien på.

GENERELT

Jenny & Anders Fisker Ross-Hansen: DEN DEMOKRATISKE MODEL. "Vi blander os ikke i, hvad den anden bruger på" I sidste ende er vi ikke så langt fra hinanden økonomisk. Penge har aldrig givet anledning til skænderier mellem os,« siger Anders. Hans kone Jenny nikker og supplerer: »Men det hænger nok også sammen med, at vi har haft det så adskilt, at vi selv har haft en stor del af kontrollen.« Sådan er det hos Jenny og Anders. Der er ikke meget at skændes om, for det, der er fælles, er der enighed om, og resten er den enkeltes eget ansvar.

Økonomien er kun et fælles anliggende, hvor det giver mening, mens det personlige forbrug er et privat anliggende, som partneren hverken skal blande sig i eller bekymre sig om. Det har givet plads til to forskellige typer under samme økonomiske tag ...

Mød også Torkil og Vicki Würtz: DEN KLASSISKE MODEL. "Alle vores penge ryger i fælleskassen" samt Ulla Hinge Thomsen & Peter Yde Thomsen: DEN SOLIDARISKE MODEL. "Peter betaler mest, for han tjener mest"

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

 Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display