Sådan bevarer du dit lønniveau, når du går på pension

Investering i et K/S-solcelleprojekt kan være særdeles attraktivt, hvis du enten har indkomst i topskatten, er selvstændig erhvervsdrivende eller driver et selskab med god drift. Gælder det dig?

GENERELT

Vil du bevare dit lønniveau, når du går på pension – uden at dræne din nuværende løn?

Det kan et solcelleprojekt i K/S-form med stor sandsynlighed hjælpe dig med, hvis du er:

  • Lønmodtager med indkomst oppe i topskatten
  • Selskabsejer med fornuftig indtjening fra driften
  • Selvstændig med opsparet overskud i virksomhedsskatteordningen.

Investering i et solcelleprojekt gennem et K/S rummer nemlig en række fordele, herunder skattemæssige muligheder, som kan give investorer en ekstra bæredygtig bundlinje.

 

Hvilke økonomiske fordele kan du opnå med et K/S-solcelleprojekt?

Alt efter hvilken type investor du er, har du via investering i solenergi – på forskellig vis – mulighed for at konvertere skat til løbende indtægter fra medejerskabet og driften af en solcellepark.

Hvilken af de tre investortyper er du, og hvilke fordele kan du opnå? Svarene kan du finde i eksemplerne nedenfor, og du kan lære mere ved at bestille en gratis informationsbrochure her.

Kender du allerede til fordelene eller ønsker du at se et konkret projekt, kan du bestille et gratis prospekt fra Obton A/S her.

 

Eksempel 1: Lønmodtager med indkomst i topskatten

John tjener en god løn og betaler topskat. Han vil gerne optimere sin skat og sikre sig flere løbende indtægter, så han sparer nok op til sin pension. Han investerer i et K/S solcelleprojekt og har via det skattemæssige fradrag, der medfinansierer investeringen, sit indskud retur efter 2-4 år. Herefter modtager han årlige, kontante udlodninger, som gør ham mindre afhængig af sin løn fremadrettet.

Eksempel 2: Selskabsejer med fornuftig indtjening fra driften

Niels er selskabsejer og vil gerne flytte penge ud af sit selskab til privat forbrug uden at betale topskat. Ved køb af et K/S-solcelleprojekt får han et stort skattefradrag, som giver ham en ny nettoløn beregnet på grundlag af investeringen. Niels opnår således samme nettolikviditet, men skatteværdien konverteres til en opsparing i form af solcelleprojektets løbende indtægter, som således er hans gevinst.

 

Eksempel 3: Selvstændig med opsparet overskud i virksomhedsskatteordningen

Bent er selvstændig i virksomhedsskatteordningen (VSO) og har et opsparet overskud. Han ønsker at reducere sit opsparede overskud på en økonomisk lukrativ måde, idet han ikke bryder sig om den store skattebyrde, han ruller foran sig. Ved køb af et K/S-solcelleprojekt med en størrelse, der imødekommer Bents behov, vil afskrivningerne kunne bruges til at reducere og omdanne det opsparede overskud til løbende indtægter samt give Bent penge tilbage fra SKAT til privat forbrug.


Vil du lære mere om afkastmuligheder og risici ved investering i solenergi via et K/S, tilbydes du en let læst brochure, som Danmarks største udbyder af solcelleprojekter, Obton A/S, har udviklet i samarbejde med revisionsvirksomheden BDO og advokatkontoret Innova.


Bestil brochuren her  

Anbefalede artikler

Cxense Display