Så meget koster rod i køkkenet hvert år

Det kan være en dyr fornøjelse, hvis man holder et rodet køkken

GENERELT

Dybe skuffer, uoverskuelige skabe og et overfyldt køleskab er årsag til, at vi opdager madvarer, der er blevet for gamle og må smides ud.

Mere end hver fjerde dansker har det oven i købet dårligt med den mængde mad, de bliver nødt til at smide ud hver uge. Det viser en undersøgelse, som Ikea har foretaget blandt 2.652 danskere.

 Mere om madspild: Vores frysere er madkirkegårde – sådan får du styr på den

Få overblik over køkkenet

"Jeg tror, at det er en problematik, vi alle sammen kender til. Lidt forenklet kan man sige, at vi spiser det, vi kan se, og glemmer de madvarer, som står bagest i skabe, skuffer og i køleskabet," siger Jonas Engberg, sustainability manager hos Ikea Danmark.

Hans råd til at få overblik i køkkenet er at opbevare madvarer i skuffer, der kan trækkes helt ud. Inddel skufferne i rum, og fordel madvarerne efter kategori. Brug transparente beholdere til mad, og opbevar ikke maden i overskabe, det hæmmer overblikket. Undersøgelsen viser også, at 16 procent af danskerne ofte køber mad, som de efterfølgende opdager, at de i forvejen har derhjemme.

Mere om madspild: 18 geniale tricks til at undgå madspild

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display