Så meget er huse og lejligheder faldet i pris

Samtlige ejendomstyper oplevede prisfald i maj, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

GENERELT

Ejendomspriserne rasler ned, og det er ligegyldigt, om du har et enfamiliehus, en ejerlejlighed eller et sommerhus til salg.

Ifølge Danmarks Statistik er der på landsplan nemlig sket et prisfald på alle typer af ejendomme.

Prisen på enfamiliehuse faldt fra april til maj 2012 med 1,2 procent, ejerlejligheder faldt 3,0 procent og sommerhuse faldt 1,0 procent.

Sammenligner man priserne med samme periode sidste år, er der også tale om et prisfald for ejendomskategorier.

Fra tremånedersperioden marts-maj 2011 til marts-maj 2012 er enfamiliehuse faldet med 6,9 procent, ejerlejligheder faldt med 4,1 procent, mens sommerhuse faldt med 7,1 procent.

Hos Jyske Bank konkluderer seniorøkonom Niels Rønholt dog, at dagens tal “ikke er så ringe endda”.

- Overordnet set har priserne på huse holdt sig nogenlunde stabile over de seneste måneder, så udviklingen er da meget bedre end i efteråret, hvor der var store prisfald, siger han.

Hos BRF Kredit mener cheføkonom Ulrikke Ekelund, at dagens tal fra Danmarks Statistik vidner om, at “boligmarkedet står på et knivsæg”. Prisfaldene er større, end hun havde forventet.

- Men på den anden side viste statistikken kraftigere prisstigninger end ventet i april. Den er således et godt udtryk for, at vi aktuelt står på bunden og formentlig vil vi se nogle måneder, hvor priserne vil vippe lidt til den ene og den anden side, siger hun.

BRF Kredit regner dog med, at boligmarkedet stabiliserer sig i den sidste halvdel af 2012.

Danmarks Statistik har også udregnet den gennemsnitlige salgspris for de forskellige typer boliger.

Tallene viser, at den gennemsnitlige salgspris i maj 2012 var 1,7 millioner kroner for enfamiliehuse, 1,5 millioner kroner for ejerlejligheder og 1,1 millioner kroner for sommerhuse.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display